Helgens schema .. |
Hej min vackra man kommer jag någonsin bli hel efter din bortgång saknar dig som bara den och önskade så att du fick leva love you 4 ever din Delicia
Cheezballzgratäng
Såsen
4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1,5 dl créme fraiche vitlök
Gratängen
1 påse Cheezballz
500 gram fläskfilé i skivor
200 g champinjoner
100 gram gratängost
salt, peppar
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och créme fraichen och låt koka till en lagom tjock sås. Smaka av med salt. När det är klart så skivar du upp filén i cm tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. Bryn filén i smör och smaksätt med salt och peppar. Lägg åt sidan och stek champinjonerna tills de fått fin färg. Smaksätt med salt & peppar (gärna en liten gnutta socker oxå!) Lägg hälften av köttet i en form och strö över hälften av champinjonerna. Lägg på ett lager cheezballz (knappt halva påsen).
Häll på hälften av såsen. Lägg sedan på resten av köttet, champinjonerna, ännu ett lager cheezballz och häll på resterande sås. Toppa med osten och sen in i ugnen i 30-45 minuter. Först halva tiden med folie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd.
4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1,5 dl créme fraiche vitlök
Gratängen
1 påse Cheezballz
500 gram fläskfilé i skivor
200 g champinjoner
100 gram gratängost
salt, peppar
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och créme fraichen och låt koka till en lagom tjock sås. Smaka av med salt. När det är klart så skivar du upp filén i cm tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. Bryn filén i smör och smaksätt med salt och peppar. Lägg åt sidan och stek champinjonerna tills de fått fin färg. Smaksätt med salt & peppar (gärna en liten gnutta socker oxå!) Lägg hälften av köttet i en form och strö över hälften av champinjonerna. Lägg på ett lager cheezballz (knappt halva påsen).
Häll på hälften av såsen. Lägg sedan på resten av köttet, champinjonerna, ännu ett lager cheezballz och häll på resterande sås. Toppa med osten och sen in i ugnen i 30-45 minuter. Först halva tiden med folie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd.
Nu har ni fått ett litet middagstips inför helgen :-)
Therése
Therése
Kopierad recept
1 kommentar:
Aj fan med tanden ;(
O pengarna som följer :(
Middagstipset ska helt klart testas, godismums låter det som.
Solen skiner och vi med den!
Nettan
Skicka en kommentar