lördag 25 februari 2012

Lördagen !!

Helgens schema ..
Då var det Lördag skall laga en go rätt som min blogg kompis har lagat låter underbart gott Cheezeball gratäng fast jag skall byta ut fläsk file mot kyckling och hoppas att det smakar lika gott , ja igår stack jag snabbt till kvantum köpte lite mjölk och annat var inte borta länge kände hur jag började kallsvettas var kanske inte riktigt pigg men nu hämtade jag boxen jag hade beställt på nätet så hela helgen är nu räddad ,tyckte att jag mådde bättre i magen då vågade jag äta lite choklad efter första rutan ja då bet jag så klart att min tand jaha typiskt...... Men jag har just sålt min gamle värme pump och det kan kanske täcka min tandläkare räkning som jag får boka nästa vecka .

Hej min vackra man kommer jag någonsin bli hel efter din bortgång saknar dig som bara den och önskade så att du fick leva love you 4 ever din Delicia





                                                   

                                             Cheezballzgratäng



               

Såsen
4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1,5 dl créme fraiche vitlök

Gratängen
1 påse Cheezballz
500 gram fläskfilé i skivor
200 g champinjoner
100 gram gratängost

salt, peppar

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och créme fraichen och låt koka till en lagom tjock sås. Smaka av med salt. När det är klart så skivar du upp filén i cm tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. Bryn filén i smör och smaksätt med salt och peppar. Lägg åt sidan och stek champinjonerna tills de fått fin färg. Smaksätt med salt & peppar (gärna en liten gnutta socker oxå!) Lägg hälften av köttet i en form och strö över hälften av champinjonerna. Lägg på ett lager cheezballz (knappt halva påsen).

Häll på hälften av såsen. Lägg sedan på resten av köttet, champinjonerna, ännu ett lager cheezballz och häll på resterande sås. Toppa med osten och sen in i ugnen i 30-45 minuter. Först halva tiden med folie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd.

Nu har ni fått ett litet middagstips inför helgen :-)
Therése

Kopierad recept 




Skicka en kommentar